“>

Het lied ‘Ben de Macht’ heette eerst ‘The Galway Curse’. Ik had het eind jaren zeventig van de vorige eeuw, samen met mede HADDOCK bandlid André Uitgeest, geschreven. Het was een van de weinige eigen nummers op ons repertoire van Ierse liederen. Aan het begin van het nieuwe millennium, Haddock was toen al jaren ter ziele, heb ik het nummer van het Engels naar het Nederlands overgezet en daarbij de inhoud en de clou veranderd. Daardoor en doordat het tempo van het lied hoger ligt dan eerst en het op een andere manier gezongen dient te worden, is het meer een Hollands sprookje geworden dan een Ierse sage. Om er toch een beetje Ierse sfeer aan te geven, heb ik er de door mij in 1986 in Ierland gemaakte foto’s aan toegevoegd. De twee HADDOCK foto’s (zoek de verschillen) zijn gemaakt door Hans Droge en Peter Schoonen. De opnames zijn gemaakt in de studio van Marc Stam.

Reacties mogelijk in het gastenboek.